Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /customers/3/e/2/digitea.se/httpd.www/wp-content/themes/illdy/inc/components/entry-meta/class-illdy-entry-meta-output.php on line 65 Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /customers/3/e/2/digitea.se/httpd.www/wp-content/themes/illdy/inc/components/entry-meta/class-illdy-entry-meta-output.php on line 88 Tips: Snygga ikoner – Digitea

Ikoner är en viktig del av identiteten för en produkt. De används på knappar, för att identifiera innehåll och som en estetisk detalj. Därför är det viktigt att ikonerna hjälper till att lyfta fram en layout istället för att ge ett rörigt intryck.

Det absolut viktigaste att tänka på när man använder ikoner i en grafisk design är att de ska passa ihop med varandra. Samhörigheten kan man antingen uppnå genom att skapa en egen portfolio genom att rita vektorgrafik i exempelvis Inkscape. Anledningen till att man vill använda vektorgrafik är att samma design kommer att se snygg ut på alla tänkbara storlekar.

Ett annat alternativ är att välja ett ikonpaket som någon annan har tillverkat. På så sätt kan man spendera mer tid på innehållet. Det finns många valmöjligheter bland ikonpaket som går att ladda ner. Många paket är gratis, men ibland kan man behöva betala för att få fler ikoner. Det finns även ikonpaket som inte har något gratisinnehåll.

Här hittar du en lista med ett par ikonpaket med många ikoner som går att använda:

Ibland passar det bäst med vektorgrafik av typen SVG, men ibland kan det vara smidigare med CSS-ikoner. Det kan vara svårt att hitta gratisversioner med dessa, men i gengäld tenderar CSS-baserade ikoner att vara enkla att anpassa dynamiskt – något som går att göra med exempelvis Heroicons.

Självklart väljer vi alltid det som är bäst lämpat för arbetsuppgiften och om du har några frågor får du gärna kontakta oss så svarar vi.